Zelf pindarotsjes maken en lekkere varianten

chocolade voor de pindarotsjes
chocolade voor de pindarotsjes laat je au bain marie smelten

Pindarotsjes zijn super lekker en ook nog eens heel eenvoudig om zelf te maken. Een absolute aanrader om samen met de kinderen te doen. Misschien een leuke tip voor de kerstvakantie?

Bij het maken van pindarotsjes kan maar weinig fout gaan. Let er wel op dat je kwalitatief goede chocolade koopt (wel gewoon een reep) Het andere wat fout kan gaan is dat je alle chocolade in één keer wil smelten (au bain-marie) dat is ook vragen om problemen want je wil de chocolade wel terugkoelen en dat doe je door 1/3 deel van de chocolade pas in de kom te doen als je hem uit het au bain-marie badje hebt gehaald.

Je kunt pindarotsjes trouwens maken met elke soort chocolade: melk, puur, wit, het kan allemaal

Ingredienten voor pindarotsjes

  • 200 gram chocolade
  • 125 gram pinda’s (ongezouten)

Extra benodigdheden

  • Pannetje heet water
  • Kom om de chocolade in te smelten
  • Dienblad
  • Plastic folie

Hoe maak je zelf pindarotsjes?

  • Chocoladereep in blokjes breken
  • Zet een pannetje water op het vuur tot het bijna kookt, dan het vuur heel zacht zetten
  • In de pan zet je een ander kommetje en daarin doe je de blokjes chocolade (2/3 deel!, dus ongeveer 130 gram)
  • Laat de chocolade nu smelten in het binnenste kommetje (au bain-marie) en zorg er voor dat er geen water in het binnenste kommetje komt
  • Als de chocolade gesmolten is haal je het kommetje uit het water en dan doe je rest van de chocolade erbij. Roeren tot alle chocolade gesmolten is
  • Nu de pinda’s grof hakken en in de kom doen bij de chocolade en weer even goed doorroeren
  • Leg wat plastic folie op een dienblad
  • Met een lepel en je vinger schep je nu bergjes op het plastic
  • Laat de pindarotsjes afkoelen op een koele plek (en dus niet in de koelkast)
  • Na een uur a 1,5 uur zijn de pindarotsjes klaar voor consumptie

Varianten op de klassieke pindarotsjes

  • Doe een handje rozijntjes bij de pinda’s (wel iets minder pinda’s gebruiken)
  • Pindarotsjes met rice crispies of cornflakes
  • Pindarotsjes met amandelschaafsel
  • Pindarotsjes met fijngesneden fudge (goddelijk)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*