Zelf pindakoekjes bakken

pinda's
pinda's

Pindakoekjes zijn heerlijk! Lekker knapperige koekjes waarbij het oude spreekwoord weer opgaat: een pindakoekje komt nooit alleen! Probeer er maar eens gewoon slechts één te eten, dat lukt niet.

Deze koekjes zijn heel eenvoudig te maken. De basis is eigenlijk 123 deeg met een eitje en daar doen we lekkere ongezouten pinda’s doorheen.

Ben je op zoek naar koekjes met pindakaas dan moet je dit recept eens proberen

De grote controverse op het gebied van pindakoekjes: wel of niet de pinda’s fijnmalen

Ach, ieder zijn smaak. In sommige recepten voor pindakoekjes staat dat je pinda’s helemaal moet fijnmalen met een keukenmachine maar persoonlijk ben ik meer een voorstander van even grof hakken met een flink mes. Je mag best nog zien dat er pinda’s in zitten. Als de pindastukken nog groot zijn kan je het deeg niet lekker uitrollen met een deegroller en dan koekjes uitsteken. Zelf maak ik van het deeg gewoon balletjes tussen mijn handen en dan duw ik ze plat op de bakplaat, lekker eenvoudige oplossing toch?

Ingredienten voor de lekkerste pindakoeken

  • 50 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 150 gram bloem
  • 1 ei
  • 100 gram pinda’s (ongezouten)
  • (evt 1 zakje vanillesuiker)

Bereiding van pindakoekjes

  • De oven voorverwarmen op 180 graden
  • De zachte boter vermengen met de suiker
  • Dan het eitje toevoegen en alles goed door elkaar mengen
  • Bloem en pinda’s toevoegen
  • Kneed tot je een mooi deeg hebt
  • Bakplaat met bakpapier klaarzetten
  • Neem een plukje deeg tussen je handen en rol er een balletje van en duw het balletje plat op de bakplaat
  • Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en na ongeveer 25 minuten zijn je pindakoekjes klaar.
  • Laat de koekjes eerst een beetje afkoelen op de bakplaat en daarna op een rooster
  • Eet smakelijk

1 Comment

  1. Ik heb het receptuur aan gehouden. Merk alleen wel dat de koekjes niet die lekkere zoete smaak hebben dus heb zelf nog 25 gram extra suiker erbij gedaan. Die balletjes draaien gaan zeer goed Alleen zou ik wel in het receptuur erbij zetten hoe dik je het deeg moet rollen/aanduwen. Voor de rest erg genoten van de koekjes. Wat ook lekker is een suikerlaag er boven op smeren en dan in de oven.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*