Zandkoekjes met chocolade om van te houden

zandkoekjes in de vorm van een hartje
zandkoekjes in de vorm van een hartje

Zandkoekjes zijn altijd al heel erg lekker, ook al maak je gewoon het basis recept maar vandaag heb ik wel heel erg mooie zandkoekjes gebakken. (al zeg ik het zelf) Deze koekjes zijn leuk om te maken op Valentijnsdag voor je vriend of vriendin.

De basis is heel simpel, gewoon zandkoekjesdeeg. De koekjes worden heel mooi en heel erg lekker door 2 soorten uitstekers te  gebruiken. Ik heb het grootste hartje en een wat kleiner hartje gebruikt.

Je steekt eerst gewoon met de grote versie allemaal hartjes uit. De helft van die hartjes steek je nog een keer uit met het kleine hartje. Je krijgt dan een groot hart als ondergrond en een mooi randje die je bovenop het grote hart legt. Daartussen smeer je lekkere chocopasta, dan blijven ze ook meteen mooi op elkaar plakken. De foto maakt een hoop duidelijk denk ik.

hartjes zandkoekjes
steek twee hartjes uit en de ene helft laat je intact en de andere helft steek je nogmaals uit met een kleiner hartje

Ingrediënten voor hartjes zandkoekjes met chocopasta vulling

  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 zakje vanille suiker
  • Chocolade pasta

Hoe maak je deze hartjes zandkoekjes?

  • De boter in kleine stukjes snijden, dat is gemakkelijker met het kneden
  • Doe de boter, bloem, suiker, vanillesuiker, ei in een kom en kneed het tot een mooi stevig deeg
  • Doe de deegbal in wat plastic folie en leg het 30 minuten in de koelkast

    koekjesdeeg in folie
    verpak het zandkoekjesdeeg in plastic folie en leg het 30 minuten in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Rol het deeg uit op je werkblad (eerst een beetje bloem strooien)
  • Steek met de grootste uitsteker allemaal hartjes uit
  • De helft van die hartjes steek je nog een keer uit met een kleiner hartje
  • Het overgebleven deeg weer even kneden en weer uitrollen en proces herhalen tot alles op is
  • Leg de hartjes op een bakplaat met bakpapier
  • Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten lichtbruin
  • Laat de koekjes goed afkoelen
  • Smeer op de hele hartjes een dun laagje chocoladepasta en leg het open hartje er bovenop

Zijn dit de ideale Valentijnkoekjes of weet jij nog een ander leuk recept?

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*