Rozijnen koekjes met een vleugje rum

rozijnen
Rozijnenkoekjes met een vleugje rum

Lekkere koekjes bak je zelf met dit recept voor koekjes met rozijntjes en een vleugje rum. Niet dat je dronken zal worden van deze koekjes hoor, ik laat alleen de rozijnen even wellen in de rum. Dat geeft ze net even wat extra’s.

Met dit recept kan je ongeveer 30 koekjes maken

Door de rozijntjes in het deeg kan je beter niet proberen om met koekjes uitstekers te werken. Gewoon lekker simpel balletjes rollen, beetje plat maken en hoplakee… in de oven met die lekkere zoete koekjes.

Mocht je wat over houden…. In een afgesloten trommel bewaren (maar meestal zijn ze al op voordat je het weet) Die koektrommels van Cabanaz zijn echt supergaaf (niet dat we de trommel veel gebruiken, meestal zijn ze ver voor die tijd al op maar hij staat wel heel geweldig op het aanrecht)

Ingrediënten voor rozijnenkoekjes

  • 200 gram bloem
  • 75 gram kristalsuiker
  • 100 gram boter
  • 1 ei
  • Mespuntje zout
  • 50 gram blanke rozijnen
  • Scheutje rum

Zelf rozijnen koekjes bakken, hoe doe je dat?

  • De rozijnen minimaal 15 minuten laten weken in een kommetje met een scheutje rum
  • De oven voorverwarmen op 180 graden
  • In een kom de zachte boter vermengen met de suiker en het ei
  • Dan de bloem, zout en de rozijnen (alleen de rozijnen, de rum gaat niet mee in het beslag)  toevoegen en kneden tot een soepel deeg
  • Maak nu kleine balletjes (zo groot als een walnoot) van het deeg en duw ze een beetje plat
  • Leg de koekjes op de bakplaat met bakpapier
  • De bakplaat kan nu voor ongeveer 15 minuten de oven in
  • Als de koekjes uit de oven komen laat je ze eerst op de bakplaat een beetje afkoelen, daarna verder laten afkoelen op een rooster

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*