Recept kattentongen

kattentongen kan je eenvoudig zelf bakken
kattentongen kan je eenvoudig zelf bakken. Foto: belgianchocolate

Kattentongen kan je heel eenvoudig zelf maken met dit recept. Het is één van mijn favoriete koekjes. Ze hebben een handige vorm en ze smaken lekker naar boter. Verder zijn ze lekker bros.

Kattentongen zijn vrij dunne koekjes, de binnenkant is lichtbruin na het bakken en het buitenste randje is een beetje donkerder.

De meest lekkere koekjes hebben een vrij simpele receptuur. Kattentongen zijn geen uitzondering op die regel. Daar is weer een vertrouwd onderdeel 3 x 100 gram! 100 gram boter, 100 gram poedersuiker, 100 gram bloem. Deze keer komt daar nog een zakje vanillesuiker bij en 2 eiwitten en een snufje zout. Lekker en eenvoudig, kijk daar worden koekjesbakkers en koekjeseters (of koekiemonsters) heel blij van.

Ingrediënten voor kattentongen

  • 100 gram boter
  • 100 gram poedersuiker
  • 100 gram bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eiwitten
  • Snufje zout

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • Evt. een mixer
  • Spuitzak met een glad mondje (liefst ongeveer 1 cm breed)

Kattentongen maken, hoe doe je dat?

  • Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden
  • Leg een stuk bakpapier op de bakplaat
  • Doe de boter (op kamertemperatuur) in een kom samen met de poedersuiker en roer tot je romig mengsel hebt
  • Meng in een klein kommetje de eiwitten met de vanillesuiker en een klein beetje zout
  • Het eiwitmengsel bij het botermengsel doen en weer kloppen tot de eiwitten goed vermengd zijn
  • Nu kan de bloem er bij, weer kloppen tot je een glad mengsel krijgt
  • Doe een glad mondje op de spuitzak en vul de spuitzak met het koekjesdeeg
  • Spuit nu mooie langwerpige slierten van ongeveer 1 cm breed en 5 a 6 cm lang op het bakpapier
  • Laat tussen de koekjes ongeveer 5 centimeter tussenruimte
  • Het bakblik kan nu in de voorverwarmde oven (in het midden)
  • Na ongeveer 8 minuten zijn je koekjes klaar
  • Haal ze met een pannenkoekmes van het bakpapier af en laat ze op een rooster afkoelen, nu worden de koekjes lekker bros en knapperig
  • Bewaar de overgebleven koekjes (overgebleven???) in een afgesloten trommel

Je ziet het, niet moeilijk, wel heel erg lekker. Is toch geweldig leuk om een keer zelf te maken?

Oh ja, weet je wat ook heel lekker is? Twee van deze kattentongen op elkaar met crème ertussen! Dat recept volgt zo snel mogelijk.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*