Pindakaaskoekjes bakken

van pindakaas maak je heerlijke pindakaaskoekjes
van pindakaas maak je heerlijke pindakaaskoekjes

Wij Hollanders zijn gek op pindakaas en natuurlijk ook op koekjes. Dan ligt de combinatie toch heel erg voor de hand zou je denken? Toch kan je lang zoeken naar lekkere pindakaaskoekjes in de schappen van de supermarkt…. Ze zijn er volgens mij niet!

Leuk recept voor koekjes bakken met de kinderen

Niet getreurd….. je maakt deze koekjes heel eenvoudig zelf. Even de ingrediënten mengen, balletjes maken van het deeg, plat slaan, in de oven en klaar is kees. Niet echt heel moeilijk recept dus. Dit recept is erg geschikt om samen met kinderen te maken.

Laat je de kids lekker kneden, balletjes maken, vormpjes bedenken en zelf moet je even helpen met het afwegen, de oven (en de bende in de keuken opruimen als de kinderen klaar zijn, wat is dat toch met bloem…..hoe komt dat toch altijd overal terecht???)

Ingrediënten Pindakaaskoekjes

  • 150 gram pindakaas (die lekkere met nootjes er in)
  • 125 gram boter
  • 225 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • 1 ei
  • 1 kleine theelepel bakpoeder
  • Snufje zout

Hoe maak je zelf de lekkerste pindakaas koekjes?

  • Doe de zachte boter en de pindakaas in een kom en roer dat goed door elkaar
  • Ei even klutsen en ook in de kom doen, suiker er langzaam bij gieten en blijven roeren tot je smeuïge massa hebt
  • Nu kan de bloem, snufje zout en het bakpoeder in de kom.
  • Kneed alles goed door tot je een mooie bal deeg hebt
  • Doe de deegbal in een stuk plastic huishoudfolie en leg in de koelkast
  • Na 30 minuten kan de deegbal uit de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Leg een stuk bakpapier op de bakplaat
  • Maak van de deegbal kleine balletjes, maak ze plat met een vork (dan heb je er meteen een leuk patroontje in)
  • Leg de koekjes op het bakpapier en schuif de bakplaat in de oven
  • Na ongeveer 20 minuten zijn de pindakaaskoekjes mooi bruin en kunnen ze uit de oven
  • Laat ze afkoelen op een rooster
  • Als niet alles in één keer in de oven kan dan bak je nu de tweede lading

 

 

2 Comments

  1. Fijn recept, heel duidelijk. De koekjes zijn wel mierzoet dus de volgende keer ga ik minder suiker gebruiken. Wat mij betreft mag er wat meer pindakaas in voor de echte pindasmaak, die komt niet echt naar voren. Wellicht gehakte pinda’s toevoegen, ben benieuwd.

    • Hoi Leonie, bedankt voor het delen van jouw tips. Ga je nog een aangepaste versie maken? Laat je even weten hoe die geworden zijn? Ben er wel benieuwd naar!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*