Kokosmakronen met een laagje chocolade

kokosmakronen
kokosmakronen

Kokosmakronen kun je heel eenvoudig zelf maken. Voor mij zijn ze niet compleet zonder een beetje chocolade aan de onderkant maar je kan dat deel van het recept ook gewoon weglaten, zonder chocolade zijn ze ook heel erg lekker.

Kokosmakronen zijn anders dan ‘gewone’ koekjes. De meeste koekjes zijn knapperig maar kokosmakronen zijn meer chewy. Minder lekker? Zeker niet! Ze zijn juist heerlijk! Bij de meeste koekjes gebruik je boter, bij kokosmakronen heb je geen boter nodig. klik hier voor het recept voor knapperige koekjes met kokos.

Kokosmakronen maak je met veel eiwitten. Ik maak ze dus graag in combinatie met zelfgemaakte mayonaise, daar heb je juist weer veel eigeel voor nodig, of als ik tiramisu maak, ook met veel eigeel. Kokosmakronen zijn dus ideaal om de eiwitten mee op te maken.

Ingrediënten voor kokosmakronen met chocolade laagje

  • 3 eiwitten
  • 50 gram bloem
  • 175 gram geraspte kokos
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram basterdsuiker (witte)
  • 1 reep chocolade (75 a 100 gram)
  • Snufje zout

Zelf kokosmakronen maken, hoe doe je dat?

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Eerst ga je de eieren scheiden, de eiwitten doe je in een kom (eigeel voor iets anders gebruiken, we gooien niks weg. Tiramisu maak je met veel eigeel)
  • In een andere kom doe je de bloem, kokosrasp, basterdsuiker en vanillesuiker. Roer alles goed door elkaar
  • Nu klop je de eiwitten stijf en meng de eiwitten door het kokosmengsel
  • Weer goed door elkaar scheppen tot je een egaal mengsel hebt
  • Leg een bakblik klaar met bakpapier
  • Schep met twee theelepeltjes bergjes kokosdeeg op het bakblik
  • Zet het bakblik 15 minuten in de voorverwarmde oven
  • Als de koekjes een beetje gaan verkleuren zijn ze klaar, ze worden niet bruin!
  • Laat de kokosmakronen afkoelen op een rooster
  • Smelt de chocolade au bain-marie
  • De kokosmakronen even dippen in de gesmolten chocolade en op z’n kop verder laten stollen in een koele ruimte. (probeer maar eens rustig te wachten tot de chocolade weer hard is…. Best moeilijk)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*