Kokoskoekjes met chocolade laagje

kokoskoekjes met een laagje chocolade probeer dat maar eens te weerstaan
kokoskoekjes met een laagje chocolade probeer dat maar eens te weerstaan

Je hebt heel veel soorten kokoskoekjes. Dit is een koekje met lekkere kokossmaak, en bijvoorbeeld niet een kokosmakroon, die is wat zachter en daar zit bijvoorbeeld helemaal geen bloem in.

Deze kokoskoekjes maken we extra lekker en luxe door ze, als ze klaar zijn, te dopen in een badje van chocolade.

Het mooiste is om alleen de bodem te bedekken met chocolade maar het eet wat minder handig, je krijgt er vieze vingers van.

Minder mooi maar wel praktisch is om het koekje tot halverwege dwars in de chocolade te dopen, dan kan je het koekje aan de andere kant vasthouden. It’s up to you

Onderstaand recept lijkt heel lang en ingewikkeld maar echt, het valt reuze mee

Ingrediënten voor kokoskoekjes

  • 150 gram bloem
  • 75 gram fijne suiker
  • 60 gram gemalen kokos
  • 125 gram boter
  • 1 ei
  • Half zakje vanillesuiker
  • 100 gram chocolade (melk of puur)

Wat heb je verder nodig

  • Plastic huishoudfolie
  • Deegroller
  • Uitstekers (kan ook met een glas)
  • bakpapier

Hoe maak je lekkere kokoskoekjes?

  • Begin met alle droge ingrediënten in een kom te doen dus de bloem, suiker, vanillesuiker en de kokos, even goed doorhusselen
  • De boter in kleine stukjes snijden en bij de overige ingrediënten doen
  • Eidooier toevoegen
  • Klink kneden tot je een mooi glad deeg hebt
  • Doe de deegbal in een stuk plastic huishoudfolie en leg de deegbal 30 minuten in de koelkast (makkelijk uitrollen straks)
  • Als je het deeg uit de koelkast haalt laat je de oven vast voorverwarmen op 170 graden
  • Bakplaat bekleden met bakpapier
  • Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 8 mm
  • Met uitsteekvormpjes of een glas de kokoskoekjes uitsteken en op het bakpapier leggen
  • Deeg over? Dan weer een bal maken, uitrollen en weer uitsteken tot al het deeg op is
  • De bakplaat kan nu de voorverwarmde oven in en na ongeveer 15 minuten zijn de koekjes lichtbruin en klaar
  • Laat de koekjes op een rooster afkoelen
  • 2/3 deel van de chocolade au bain-marie laten smelten, dan pannetje van de hittebron afhalen en de rest van de chocolade erbij doen en roeren tot alle chocolade gesmolten is
  • Doop de onderkant van de kokoskoekjes in de chocolade en leg de koekjes op z’n kop weg zodat de chocolade kan stollen
  • Nu proberen echt van de koekjes af te blijven tot chocolade hard is…. Het moeilijkste deel van zelf koekjes bakken!

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*