Kaasvlinders met pesto

pesto kan je uit een potje halen maar je kunt natuurlijk ook zelf pesto maken
pesto kan je uit een potje halen maar je kunt natuurlijk ook zelf pesto maken

Koekjes zijn meestal voor bij de koffie of de thee, maar deze kaasvlinders met pesto passen meer bij een lekker glas wijn. Het zijn heerlijke hartige koekjes die het prima doen bij een borrel.

Deze koekjes maak je heel eenvoudig met bladerdeeg. We noemen dit soort koekjes meestal kaasvlinders. Dat komt door de vorm. Eigenlijk moet je de zijkanten van het bladerdeeg naar elkaar toe rollen, als je de rol dan in plakjes zou snijden dan krijg je koekjes in een soort vlindervorm.

Die vlinders zien er zeker leuk uit maar echt handig is het niet met de maat bladerdeeg hier in Nederland. Ik ga zelf dus meestal voor de gemakkelijke weg: ik rol ze gewoon helemaal op en bij mij lijken deze Β hartige koekjes dus meer op slakkenhuizen.

Met recept maak je 32 kaas pesto koekjes

IngrediΓ«nten kaasvlinders met pesto

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 4 eetlepels geraspte pittige kaas
  • 8 theelepels pesto
  • 1 losgeklopt ei

Hoe maak je zelf de lekkerste kaasvlinders met pesto?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg
  • Bestrijk ieder plakje met 2 theelepels pesto
  • Strooi over ieder plakje een eetlepel geraspte kaas
  • Rol de plakjes bladerdeeg helemaal op
  • Snij ieder rolletje in 8 gelijke delen (dwars snijden)
  • Leg de rolletjes plat op een bakplaat met ovenpapier
  • Bestrijk de rolletjes met een beetje losgeklopt ei
  • Doe de bakplaat in de voorverwarmde oven
  • Na 10 a 15 minuten zijn je pesto kaasvlinders klaar
  • Ik serveer ze het liefste warm

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*