Jamkoekjes

jamkoekjes
Jamkoekjes kan je eenvoudig zelf maken (en eventueel met een extra crispy laagje zoals op deze foto)

Jamkoekjes kan je eigenlijk in twee soorten opsplitsen:

  • De twee lagen koekjes met jam ertussen, het bovenste koekje heeft een gat in het midden zodat je de jam eronder ziet. Vaak met een beetje poedersuiker over de jam
  • Gewone koekjes (nou ja, een zelfgebakken koekje is nooit gewoon) waarin je met je duim een holletje maakt, dat holletje vul je met jam en dan lekker de oven in

Dit recept is voor jamkoekjes waarbij we een holletje maken voor de jam (versie 2 dus). De jam wil in de oven nog wel eens gaan β€˜lopen’ dat is helemaal geen ramp, dan kan iedereen zien dat het huisvlijt is, en niet een koekje uit de fabriek.

IngrediΓ«nten voor jamkoekjes

  • 200 gram bloem
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram roomboter
  • 1 ei
  • Potje jam (smaak naar keuze)
  • 1 theelepel bakpoeder

Zelf jamkoekjes maken, hoe doe je dat?

  • De zachte boter mengen met de suiker en kloppen tot je een smeuΓ―ge witte massa hebt
  • Dan het geklopte ei erbij doen en weer even doorkneden
  • Nu langzaam de bloem erbij doen en blijf kneden tot je een mooi compact koekjesdeeg hebt
  • Zet een bakplaat met bakpapier klaar
  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Neem een plukje deeg in je handen en rol er een balletje van, zo groot als een knikker
  • leg het balletje op de bakplaat en duw er met je duim een klein kuiltje in
  • vul het koekje met een theelepel jam
  • Alle koekjes op deze manier vullen
  • Nu kan de bakplaat de oven in en dan heb je 10 a 15 minuten de tijd om de keuken weer toonbaar te maken, dan zijn de koekjes ook net klaar
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster, dan worden ze lekker knapperig

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*