Heel Holland Bakt over koekjes bakken

heel holland bakt is een groot succes voor max
heel holland bakt is een groot succes voor max

We hebben er weer een heerlijk programma bij: Heel Holland Bakt. Iedere woensdag lekker kijken naar hoe kandidaten (ze zijn geen professionele koks) zwoegen op vaak best lastige opdrachten.

Afgelopen week was het hoofdonderwerp koekjes bakken. Ik heb weer genoten. De twee juryleden geven prettig en toch ook eerlijk commentaar. As het niet lekker is, of mislukt is dan zeggen ze dat ook, maar zonder de kandidaten tot op de bodem af te branden. Dat is ook niet de bedoeling van dit programma, het moet gezellig makkelijk vermaak blijven en dat is het ook.

Juryleden Heel Holland Bakt

Jurylid Robèrt van Beckhoven (meesterpatissier!!) weet het allemaal heerlijk te brengen, vol passie spreekt hij over het bakken van alles wat lekker is, het prototype Bourgondische Brander wat mij betreft. Samen met Janny van der Heijden (ze was hoofdredactrice van Tip Culinair en schrijft nog steeds voor bladen) zijn ze een mooi koppel. Janny komt iets strenger op me over en dat is wel goed voor het evenwicht, zouden ze samen good cop, bad cop hebben afgesproken? Ook is het leuk om Martine Bijl weer eens op tv te zien. Dat was al even geleden volgens mij, als de reclame van u moet de groenten van …. hebben even vergeet (al zijn die ook onvergetelijk)

Heel Holland Bakt: wat een gezellig programma is dat. Oer-Hollandse gezelligheid
Heel Holland Bakt: wat een gezellig programma is dat. Oer-Hollandse gezelligheid

Recepten Heel Holland Bakt

Maar goed het ging dus over koekjes afgelopen week. De deelnemers beten zich stuk op kaaskrakelingen, macarons en een vrije opdracht met 3 soorten typisch Hollandse koekjes. Veel recepten kan je op de site heel holland bakt terugvinden.

Heel Holland bakt gemist

Heb je de uitzending van Heel Holland Bakt gemist? Dan heb je echt wat gemist, het ging over mijn favoriete onderwerp: koekjes bakken. Nog helemaal niet zo simpel blijkt wel. Je kunt de aflevering via deze link nog een keer bekijken. Je kunt ook nog even wachten en op zaterdag  29 juni om 10:50 inschakelen op Nederland 1

Kijkcijfers Heel Holland Bakt

Ik ben duidelijk niet enige die geniet van dit programma. Er keken 1.282.000 mensen naar de uitzending van 26 juni over koekjes. Dat zijn echt kijkcijfers om van te dromen. Max heeft duidelijk een echte succesformule te pakken met dit gezellige ietwat kneuterige (niet negatief bedoeld) programma. Een schot in de roos voor deze omroep. Zal niet in de laatste plaats komen door de presentatie door Martine Bijl, die is geniaal voor dit programma. (even ter vergelijking: HHB had meer kijkers dan Linda met haar zomerweek  1.177.000 en Van der Vorst ziet sterren 1.159.000)

De eerste aflevering van HHB trok 812.000 kijkers, dat was ook niet slecht maar het is duidelijk dat we HHB steeds leuker gaan vinden. We zitten met meer dan 1.2 miljoen mensen te kijken naar andere mensen die koekjes bakken in een tent, briljant toch? Bron kijkcijfers: SKO

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.