Havermoutkoekjes zonder poespas

havermoutkoekjes
havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes zijn echt verschrikkelijk lekker en je kunt er ik weet niet hoeveel varianten op maken. Met allerlei soorten gedroogd fruit, noten, chocolade maak je in een handomdraai heel bijzondere koekjes maar dit recept gaat echt over de basics…. Gewoon een normaal havermoutkoekje zonder poespas en opsmuk.

Gezonde havermoutkoekjes?

Er zijn trouwens ook altijd mensen die proberen alles gezond te doen. Havermout is gezond, lekker veel vezels zitten er in. Maar om nou te zeggen dat dit gezonde koekjes zijn? Dat gaat me echt veel te ver. Er zit nog altijd veel boter en suiker in maar je kunt het ook anders bekijken: ze zijn iets gezonder dan de standaard koekjes, dat dan weer wel. (zeg maar een blauw vinkje)

Ingrediënten basis havermoutkoekjes

  • 150 gram havermout
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 125 gram boter
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram suiker

Havermoutkoekjes bakken

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng de zachte boter en de suiker (vanille suiker en de gewone suiker) tot je een smeuïge massa hebt
  • Dan het eitje door de massa roeren
  • Nu kan je de bloem, bakpoeder en de havermout toevoegen
  • Kneed het geheel tot je een mooi deeg hebt
  • Als het deeg wat plakkerig dan kan je even in cellofaan in de koelkast leggen (30 min)
  • Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit
  • Met koekjes uitstekers kan je nu de koekjes uit het deeg steken (met een glas kan het ook hoor)
  • Leg de koekjes op de bakplaat met bakpapier
  • Bak de koekjes 20 a 25 minuten tot ze mooi goudbruin zijn

Oh ja, als je helemaal geen zin hebt in gedoe met uitrollen van je deeg: gewoon een balletje rollen en er een flinke klap op geven…. Dat werkt ook prima

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*