Botercrème recept voor tussen twee koekjes

heerlijke botercreme tussen twee koekjes
heerlijke botercreme tussen twee koekjes

Wat is er nou lekkerder dan een koekje? Twee koekjes natuurlijk! Vooral als ze aan elkaar vast zitten met zo’n heerlijk zoet laagje crème.

Deze keer gaan we zelf de crème maken die lekker tussen twee koekjes kan. Moeilijk is het niet, maar het het is wel verdraaid lekker en het ziet er wel heel profi uit.

Grappig is ook hoe verschillend mensen deze dubbele koekjes benaderen: eerst draaien loshalen en dan likken of gewoon vol er in happen. Wat je ook doet: met dit recept lukt het altijd.

Qua verwerking is het het makkelijkst als je meteen een flinke hoeveelheid maakt. Botercrème blijft in de koelkast ongeveer 3-5 dagen goed en in de vriezer zelfs 2 a 3 maanden.

Ingrediënten voor botercrème

  • 250 gram boter
  • 250 gram poedersuiker
  • 1 theelepel smaakstof (bijvoorbeeld vanille essence)
  • 2 eetlepels heet water

Benodigdheden

  • Mixer
  • Zeef
  • Evt. spatdeksel

Zelf botercrème maken

  • Gebruik altijd vrij zachte boter (niet gesmolten)
  • Snij de boter in blokjes en die die in een beslagkom en zet de mixer er op tot je smeuïge massa hebt
  • Nu de poedersuiker erbij doen (even door een zeef halen)
  • Weer goed doormixen, als je een spatdeksel hebt zeker gebruiken om te voorkomen dat je hele keuken ineens wit is van de poedersuiker
  • Als de botercrème mooi smeuïg is dan een heel klein beetje warm water erbij doen samen met de essence
  • Nog een keer de mixer zijn werk laten doen tot je een mooie stevige massa hebt

De botercrème die je nu zelf hebt gemaakt is heerlijk tussen twee koekjes. Wat dacht je van twee kattentongen met daartussen een laagje vanille crème? Heerlijk! Hier staat het recept voor kattentongen

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*